Maja Martinuč
maja@svetveselja.si
040 624 276

Blog in storitve
© 2013 -  | Vse pravice pridržane

Zjoči se, ko ti gre na jok

/, Dobro počutje, Energetsko trenerstvo/Zjoči se, ko ti gre na jok

Jok osvobaja, kadar se ne utapljamo v njem predolgo. Jok je zdravilo za naše ranjeno srce. Skozi jok se olajšamo, omogočimo naši duši, da zopet svobodno zadiha. Ko se zjokamo, sprostimo svojo čustveno in fizično napetost. Telo se sprosti in lažje zadihamo.

Tik preden naš jok poneha, lahko opazite tisti zadnji vzdihljaj, ki je še posebej pri otrocih zelo lepo opazen. Ta zadnji vzdihljaj, nam prinese čisto olajšanje. Lažje nam je. Ni nam več težko. V srcu ne čutimo več tiste bolečine, tistega neprijetnega pritiska. Počutimo se boljše.

Skozi jok, se na nivoju duše, osvobodimo različnih spon, ki si jih dnevno in skozi celotno življenje naložimo nase. Težo čustvenih bremen lahko občutimo kot bolečine v telesu, največ bolečin in žalosti, pa nosita naše srce in naša pljuča.

Pljuča predstavljajo dinamični prostor za naš vdih in izdih življenja. Bolj globoko in kvalitetno je naše dihanje, več energije imamo. Ko smo dolgo žalostni ali depresivni, lahko občutimo pritisk in težo v pljučih, kjer je sedež žalosti. Zato si že z globokim zavestnim dihanjem lahko pomagamo raztopiti svojo žalost na način, da jo občutimo in ji preprosto dovolimo, da je, da obstaja. Takrat, ko smo v procesu, se žalost lahko za kratek čas poveča, vendar se potem lahko popolnoma sprosti.

Vsakokrat, ko nam kaj ni všeč in tega ne sprejmemo, zapremo svoje srce in s tem dotok življenjske energije. To se nam dogaja, ko si ne dovolimo izraziti sebe in svoje resnice. Ko tiščimo in tlačimo stvari v sebi in si ne dovolimo občutiti kar v resnici čutimo.

Potlačimo jezo, ker se jeziti pač ne spodobi in »ni duhovno«, in potlačimo žalost, da se ne rabimo soočit z lastno bolečino.

Dovoliti si čutiti lastno bolečino in jo spustiti skozi svoje srce, je edina pot do osvoboditve. Je edina pot, ki prinese olajšanje in jasno pot naprej. To je preprost način osvobajanja, ki je popolnoma naraven in spontan del nas. In veste kaj, to bomo počeli celo življenje.

Sprejmimo in se igrajmo. Osvobajajmo svoje srce, da bo odprto sijalo in iskreno ljubilo.

Zapis je po navdihu, del vedenja in razumevanja samega procesa, pa mi je dala knjiga Duša brez spon, avtorja Michael A. Singer, ki vam jo toplo priporočam v branje.

2019-09-11T17:06:26+01:00