Zakaj bi za svojo redno vadbo izbrali ravno jogo?
Razlogov je veliko, prav tako je veliko tudi zvrsti jog, in vsak si lahko najde sebi primerno.

Sama izvajam Kundalini jogo, ki je resnično celostna, saj vpliva na človeka tako fizično, mentalno, čustveno in duhovno. Je resnična znanost. Vsak gib, vsak dih in čas, imajo svoj smisel. Asane ali vaje, ki si sledijo, so tako postavljene z namenom, da v vas prebudijo spečo energijo, ki odpira energetske kanale, vas hrani in zdravi celotno telo.
Z vadbo joge boste očistili strupe iz telesa, ter razstrupljali zelo pomembne organe, kot so jetra, pljuča in ledvica. Spodbudili boste delovanje limfnega, živčnega, in imunskega sistema, pospešili cirkulacijo krvi, ter s tem krepili svoje srce.
Z redno vadbo boste povečali gibljivost hrbtenice in sklepov, izboljšali razteznost v mišicah in kitah, ter navado plitvega dihanja, postopoma zamenjali z globljimi vdihi in izdihi, ki vam bodo dali še več življenjske energije za vsakodnevno aktivnost.

Predvsem, pa se boste še bolj zavedali sebe in svojega telesa, lastnih občutkov, ter modrega vodstva svojega srca. Pri jogi namreč spodbujamo aktivnost in harmonizacijo obeh možganskih hemisfer, ter uravnoteženje moške in ženske energije znotraj sebe. Kar pomeni, da uravnotežite svoje logično delovanje z vašim višjim jazov, z intuitivnim delovanjem, ter s tem omogočite, da vaš um podpre odločitve vašega srca in ne obratno.

Skozi izkušnjo jogijskega gibanja, pa prav tako odpiramo čustvene in mentalne blokade, ki nas spodbujajo k osebni rasti. Širi se zavedanje v večnost in neskončnost našega duhovnega bivanja, ter zavedanje v ustvarjanje lastnega sveta, po navdihu naše svobodne volje.

blog1-compressor

Joga uči o pomembnih človeških vrednotah,

o prijaznosti, sočutnosti in o zdravem odnosu do sebe. Ko se spoznamo, ko se razumemo, ter se sprejmemo, in smo do sebe prijazni in sočutni, si odpremo vrata neskončnih možnosti.

Pomembno je čutiti.
Pomembno je biti.

Že samo s preprosto pozornostjo na dih in svoje počutje, smo v stanju zavedanja. V stanju kjer ni težave, le preprost občutek biti živ.