Ko v vse kar počnemo, vnašamo ljubezen, je življenje zelo lepo in preprosto.

Se nam pa marsikdaj zgodi, da se soočimo s stvarmi, odnosi in dejanji, ki nam niso ljubi, in naš odnos do njih postane vse prej kot ljubeč.V takšnem primeru pričnemo trenirati svoj odziv na ta odnos ali situacijo. To je v prvi vrsti odločitev. Odločitev za lahkotnejše življenje.

Ko nam nekaj res ne prija in lahko mirno odkorakamo stran, imamo vso pravico, da to storimo. Vendar v trenutkih, ko čutite, da je vseeno dobro ali prav nadaljevati, je izredno pomembno, kako se na to naravnamo.

Na primer, da zaključujete nek projekt ali ste vpeti v nek študij, izobraževanje, za katerega ste na začetku imeli nek navdih, pa se je ob vsej obilici dela in vloženega časa, ta iskrica popolnoma izgubila in vse kar vam je ostalo, je veliko odlašanje za dokončanje te naloge.

V takšnem primeru, je za dosego tega cilja najbolj pomembna vaša osebna naravnanost, oziroma odnos do te naloge.

Um je naveličan in bi vas na vsak način rad odvrnil od tega, zato je nujno, da prevzame nadzor vaša zavest. Da prisluhnete notranjemu glasu, ter se obdate s pozitivno naravnanostjo.

Obrnite besede svojega uma, ki vam govori: “Ne zmorem.”, “Ne da se mi.”, “Saj tega ne bom nikoli potreboval/a.”, ter jih zamenjajte s preprostimi resnicami: “Zmorem.”, “Uspelo mi bo.”, “Kar se odločim, lahko tudi uresničim.”, “Kaj se lahko tu novega naučim?”, “Ta tema me res zanima ali če me je včasih, me bo zagotovo tudi danes, če se vanjo poglobim.” “Vlivam ljubezen v ta projekt, odnos ali situacijo.” (… “v dokončanje tega projekta.”)

Če se ponovno lotite stvari z zanimanjem in raziskovanjem, boste hitro obrnili svoj um, ter vase vlili nove moči in samozavesti, za dokončanje svojega projekta.

In ljubezen bo občutiti tudi tam, kjer ste mislili, da je ni.

Veliko ljubezni na vaši poti življenja, vam želim, Maja Martinuč.

https://www.facebook.com/svetveselja/posts/2335792413102349